Skip to main content

Brood roosteren zonder broodrooster

Zonder broodrooster brood roosteren

U heeft geen broodrooster maar u wilt weten hoe je op een ander manier kunt brood roosteren. Er zijn verschillende mogelijkheden maar we raden u aan om een broodrooster aan te schaffen. De reden hiervan is dat je veel tijd kunt besparen en zeker in je vroege ontbijt. Met de huidige technologie hebben de broodroosters een timer en is er geen toezicht voor nodig. U kunt gerust uw krant verder lezen.

Antwoord: Ja, je kunt brood roosteren zonder gebruik van een broodrooster.

Welke zijn de mogelijkheden zonder broodrooster?

Brood roosteren met grill

Een mogelijkheid is de grillplaat, daar kunt u verschillenden soorten voedsel op roosteren. U stelt de grill op ovenstand. Toezicht is vereist bij het roosteren indien geen toezicht is er een kans op brandgevaar.

Rustig roosteren in de oven

Een oven is een niet duurzame optie om brood te roosteren. Het proces duurt ongeveer 10 minuten. Kost enorm veel tijd inclusief voorverwarmen van de oven. Bij het roosteren legt u het brood op de middelste rek en op een lage vuur. Hoe langer je wacht, hoe donkerder en krokanter het wordt.
Toezicht is hier ook vereist.

Zelf roosteren op een pan

U wilt liever zelf brood roosteren met een pan. Dat gaat als je een pan heb met een dikke bodem. Zet de klontje boter of gebruik olijfolie. Rooster het brood paar minuten aan elke kant tot de gewenste kleur.

Brood in de airfryer

Uw brood roosteren door hete lucht gaat dankzij de airfryer. Maar door de hete lucht en de grote ventilator zorgt dat uw brood geen weerstand biedt. Er ontstaat bewegingen in de airfryer waardoor er kans op brandgevaar. Dikkere brood en afbakbroodjes raden we beter aan dan de licht gewicht brood.

Meer informatie over afbakbroodjes in de airfryer klik hier.

Brood roosteren zonder broodroosterGeen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *