Skip to main content

Broodbakmachine Test 2024

 

 

De beste broodbakmachine voor ieders Budget

 

welke broodbakmachine kopen

Wij helpen je de juiste keuze maken en hebben de beste broodbakmachine uitgeselecteerd voor iedere prijsklasse. Met deze broodbakmachines ga je niet misslaan. Buiten deze 3 winnaars hebben we ook een TOP 10 Beste Broodbakmachines samengesteld. Dit is het referentiepunt voor broodbakmachines, hier vind je alle informatie over broodbakmachines.

Wij hebben honderden broodbakmachines geanalyseerd en een consumentenonderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid van de broodbakmachines. Zoek niet meer verder en kies de broodbakmachine uit onze TOP 10 die het best bij je past.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor broodbakmachines

✅ Betrouwbare partners

De beste Broodbakmachine vind je hier

Als je in de ochtend een bakker binnen gaat ken je vast wel die heerlijke vers brood geur. Als jij graag altijd zacht en vers brood wilt is het misschien eens verstandig om zelf aan de slag te gaan en je eigen brood te maken.

Dit is wat we bespreken op deze pagina. Met een broodbakmachine kun je heel eenvoudig lekker vers brood maken. Je steekt de ingrediënten in je broodbakmachine, drukt op de knop en 3 uur later is je brood heerlijk vers om op te eten. Een broodbakmachine wordt al jaren gebruikt door mensen die op een ambachtelijke manier zelf brood willen maken. Ben jij al eens bij de bakker of supermarkt geweest met de gedachte vers brood te halen, waarna je thuis komt en eenmaal je aan tafel zit blijkt dat je brood oud en droog is.

Helemaal een afknapper en soms zelfs frustrerend. Laat me je zeggen dat je niet de enigste bent die dit al eens mee heeft gemaakt. En net dit lost een broodbakmachine op! Tegenwoordig zijn honderden broodbakmachines op de markt, zoveel zelfs dat je verdrinkt in het aanbod.

De broodbakmachines met het High End label zijn het beste van het beste. Dat kan je ook direct zien aan de prijs, hier betaal je al snel boven de 150 € voor. Wij hebben één High End winnaar uitgeselecteerd waarvan we weten dat dit het beste model is tussen zijn prijscategorie.
De Mid Range brood bak machines zijn voor de mensen die een kwaliteitsvol en duurzaam apparaat willen, maar hier net niet zo diep voor in de buidel willen tasten.
In onze TOP 10 broodbakmachines kun je ook apparaten terugvinden met het Budget label. Deze zijn meestal niet zo goed als de duurdere modellen. Wij hebben de beste budget apparaten geselecteerd en ook een paar aanbevelingen waarvan wij weten dat ze een goede reputatie hebben.

Broodbakmachine TOP 10

Model Review
1 Panasonic SD-2500WXE broodbakmachine Meest populair Panasonic SD-2500WXE

88.5%

“Deze High End broodbakmachine staat in menig huishouden op het aanrecht voor mensen die dagelijks brood zelf willen bakken. Het is een duurzaam apparaat. Klein nadeel: geen kijkvenster.”

Lees ReviewPrijs
2 Moulinex Baguette OW6101 Moulinex Baguette OW6101

96.33%

“Een topmodel, we kunnen deze handige broodbakmachine zonder aarzelen adviseren. Reserveonderdelen zijn 10 jaar beschikbaar. Zeer goede gebruikersbeoordeling.”

Lees ReviewPrijs
3 Panasonic SD-2511WXE review Panasonic SD-2511WXE

91.5%

“Dit is een van de beste broodbakmachines die we ooit hebben gezien! Komt met 33 programma’s  Overweldigend positieve gebruikersbeoordeling en het brood komt er heerlijk vers uit.”

Lees ReviewPrijs
4 Princess 152006 Princess 152006

78.83%

“Extra handig is de digitale timer zodat je elke ochtend vers brood hebt. Dit is één van de goedkopere broodmachines en dat merk je ook aan de kwaliteit.”

Lees ReviewPrijs
5 Moulinex Pain Doré OW210130 Moulinex OW210130

89.83%

“Broodbakmachine met 12 programma’s waaronder glutenvrij. Goede prijs / prestatie en positieve gebruikersbeoordeling. Wel jammer van het kort snoer en geen kijkvenster in het deksel.”

Lees ReviewPrijs
6 Inventum BM55 review Inventum BM55

87.5%

“Voor zijn kwaliteiten mag de prijs van deze broodbakmachine nog iets lager. “

Lees ReviewPrijs
7 Kenwood BM350 test Kenwood BM350

92.33%

“Een moderne broodbakmachine die voldoet aan de eisen van de gebruikers. Reinigen is eenvoudig.”

Lees ReviewPrijs
8 Panasonic Croustina SD-ZP2000WXE test Panasonic Croustina SD-ZP2000WXE

92.17%

“Een van de beste broodbakmachine die er bestaat maar uiteraard heeft deze een hoge prijs.”

Lees ReviewPrijs
9 Kenwood BM450 test Kenwood BM450

93.17%

“Een hele fijne broodbakmachine, zeer gebruiksvriendelijk voor het bakken. Maar prijs mag lager voor zijn kwaliteiten.”

Lees ReviewPrijs
10 Tefal Pain Doré PF2101 test Tefal Pain PF2101

92.5%

“De machine is mooi van formaat en maakt weinig geluid. Verder simpele bediening. Een aanrader!”

Lees ReviewPrijs

 

Wat is een Broodbakmachine?

 

Waarom een broodbakmachine kopen?

Sommige mensen willen met zekerheid altijd vers brood op tafel hebben elke dag. Dit kan niet altijd het geval zijn bij bakkers en supermarkten en op feestdagen. Soms is ook al het brood op als je bij de bakker komt. Deze reden is genoeg voor sommige mensen om een broodbakmachine in huis te halen.

Gewoon alleen al de heerlijke verse brood geur is ook een reden om een broodbakmachine in huis te halen. En niet alleen de zekerheid om brood in huis te hebben is de reden tot aanschaf. Sommige mensen bakken nu eenmaal graag, en een brood bak machine is een ideale manier om hun bakplezier aan te vullen. Als jij wekelijks bakt ga je hier zeker geen spijt van hebben achteraf.

Een broodbakmachine is één van de meest praktische en eenvoudigste apparaten in de keuken. Jij kunt heerlijk ambachtelijk zelf je brood maken. Het leuks van alles is dat je zelf kunt bepalen wat er in je brood zit. Granen, pompoenpitten, volkoren, suikerbrood. De mogelijkheden zijn enorm.

Meestal zijn de lekkerste broden bij de bakker altijd op. Vanaf nu gaat dit geen probleem meer zijn. Je maakt je favoriete brood gewoon zelf heerlijk vers.

Kenwood BM450
Tefal Pain PF2101
Inventum BM55

 

broodmachine kiezen

Hoe werkt een broodbakmachine?

Een broodbakmachine is een keukenapparaat om van rauwe ingrediënten gebakken brood te maken. Een broodbakapparaat bestaan uit een metalen mal die bedekt is met een antiaanbaklaag waarin het brood gebakken wordt.

Aan de onderkant van het apparaat bevinden zich 1 of 2 kneedvleugel die het deeg kneden. De broodbakmachine wordt afgesloten door een doorzichtig deksel zodat je het bakproces makkelijk kunt controleren. Broodmachines kunnen brood bakken met een gewicht tussen de 500 g en 1350 g . Een uitgestelde start is mogelijk (’s ochtends warm brood eten), evenals een warmhoudfunctie (het brood in de machine laten). Het apparaat kneedt de ingrediënten die je in het apparaat hebt gedaan afhankelijk van het soort brood wat je bakt. De benodigde pauzetijden worden automatisch toegepast en daarna bakt de broodbakmachine het deeg verder zonder tussenkomst.

Afhankelijk van de verschillende programma’s kunnen de stappen variëren. Aan de onderkant van het zelfgemaakt brood zitten meestal 2 gaatjes, dit is het gevolg van de pendels onderaan het apparaat en kan niet vermeden worden. De vorm van het brood is meestal verschillend en niet zo mooi als een brood bij de bakker. Je kunt zeggen dat het brood eerder een rond, natuurlijk wildere vorm heeft en kan ook oneffen zijn soms. Dit is een klein nadeel maar de smaak en versheid van het brood blijven altijd het beste.

Broodmachinerecepten zijn vaak iets kleiner dan standaard broodrecepten en zijn soms gestandaardiseerd op basis van de capaciteit van de bakvorm van de machine. Sommige broodmakers die in de jaren negentig verkocht werden hadden verticale of horizontalen pannen Tegenwoordig maakt de overgrote meerderheid van de beschikbare merken horizontale broodbakmachines. Dit is beter voor het kneedt en bak proces aangezien de pendels tot in de hoek geraken.

 

De meeste van de beste broodmachines hebben een koude wand zodat je altijd veilig het apparaat kunt gebruiken.

 

Voordelen van een broodbakmachine

 

Alle voordelen van een broodbakmachine

Zoals je kunt zien zijn de voordelen van een broodbakmachine onmisbaar in de keuken, hieronder een lijst met alle voordelen van een broodbakmachine.

✅ Altijd heerlijk vers brood
✅ Bespaart geld
✅ Zelfgebakken brood is veel lekkerder
✅ Pizzadeeg, pastadeeg enz,…
✅ Geen conserveringsmiddel dus gezonder!
✅ Je kunt ge eigen broodmix maken
✅ Speciale broden zijn nu mogelijk
✅ Heerlijke geur
✅ Wanneer je maar wil
✅ Heel eenvoudig, Weinig werk

❌Geen conserveringsmiddelen, brood wordt sneller oud

❌ Brood kan oneffen zijn

❌ Het snijden van het brood

❌ Prijs

❌ Bakken Duurt minimum 3 uur.

 

zelf-brood-bakken-thuis

 

Welk brood kan je bakken in een broodbakmachine?

 

broodbakmachine top 10

Dit brood kan je bakken met een broodmachine

Je kunt bijna alle soorten brood bakken in een broodbakker. Als je wilt kun je zelfs origineel zijn en je eigen ingrediënten toepassen. De meest aanbevolen broodsoorten die men bakt met een broodbakmachine zijn De algemeen aangeboden broden zijn:

 • Wit of bruin brood
 • Volkoren of meerdergranen brood
 • Tijgerbrood
 • Stokbrood
 • Brioche brood
 • Suikerbrood
 • Cake
Als u vers brood in de ochtend wil hebben kan je via een timer instellen wanneer het bakproces begint, Zo heb je altijd vers brood in de ochtend.

 

Broodbakmachine Koopgids

 

 

broodbakmachine vergelijken

Extra functies van een broodbakmachine

 • Glutenvrij programma: Als je allergisch bent voor gluten is het belangrijk dat je zeker een brood bak machine aanschaft die een glutenvrij programma heeft.

 • Uitgestelde starttijd: Dit is meestal een optie van timer, je kiest zelf op welk tijdstip je broodbakmachine begint, handig als je in de ochtend vers brood wilt.

 • Uitneembaar bakblik: Eenvoudig schoonmaken

 • Regelbare korstkleur: Kies zelf of je korst licht of donker wordt.

 • Warmhoudfunctie: Je vers brood blijft lekker warm

Prijzen lopen ver uiteen van 33 € voor de goedkoopste modellen tot 300 € voor de beste modellen voor thuisgebruik. Professionele broodbakmachines. Over het algemeen kun je stellen dat je voor 120 € een zeer degelijke broodbakmachine in huis haalt. Voor 30 euro gaat de capaciteit en vermogen te klein zijn, en zeer waarschijnlijk ook de duurzaamheid. We raden af de goedkoopste modellen te kopen.
De meeste broodbakmachines hebben een doorzichtig kijkvenster van glas zodat je altijd eenvoudig het bakproces in het oog kan houden.
De meeste broodbakmachines beschikken over een maximum capaciteit van 750 gram tot 1,2 kg. Soms hebben ze ook een minimum capaciteit, hou hier zeker rekening mee want als bijvoorbeeld het minimum capciteit 500gram is kun je geen kleine broden maken. Het is van groot belang om de capaciteit te overwegen, als je van plan bent grote broden te maken zijn er broodbakmachines die een capaciteit van 1,5 kg hebben. Als je een compact apparaat wilt heb je met 750 gram capaciteit voldoende.
Voor de meeste broden is een vermogen van 550 watt voldoende. Het vermogen bepaald hoe snel je het brood kan bakken en ook de grote van je brood. Broodbakmachines met een grote capaciteit hebben meestal een hoger vermogen 1000 1500 Watt. Hoe hoger het vermogen, hoe sterker de kneedspatels.
De meeste broodbakmachines zijn van kunstof of RVS gemaakt. Wij adviseren een RVS broodbakmachine aan als je zeker wilt zijn van je zaak. Deze zijn altijd zwaarder, maar ook veel duurzamer. Als je echt een kleine keuken hebt en weinig opbergruimte kan het verstandig zijn om een goede compacte broodbakmachine van kunstof aan te schaffen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een broodmachine?

 • Bakprestaties
 • Programma’s
 • Automatische toevoer of signaaltoon
 • Timer
 • Prijs
 • Kijkvenster
 • Capaciteit
 • Vermogen
 • Materiaal

Bakprestaties

Een goede broodbakmachine kneedt het deeg zonder stukken bloem die niet goed gemengd zijn. Het kneed-element moet genoeg bereikt hebben en het deeg volledig kunnen kneden tot in de hoeken van de mal. De temperatuur moet nauwkeurig zijn om de beste bakresultaten te bekomen.

Programma’s

De meeste broodbakmachines hebben meer dan één programma zodat je makkelijk verschillende soorten brood kan bakken. Elke broodbakmachine verschilt, sommige hebben maar enkele bakprogramma’s en weer andere hebben er 10. Soms zit er zelf een optie bij om cake te bakken.

Automatische toevoer of signaaltoon

Je kunt van tevoren extra ingrediënten in een compartiment doen, die bij een volgende stap in het bakproces moet worden bijgevoegd. Als je broodbakmachine over deze functie beschikt is dit volledig automatisch en aan de hand van je geselecteerd programma voegt je broodbakmachine alles automatisch toe. Deze functie is handig om tijd uit te sparen. Soms heb je ook een optie en zal het apparaat een signaaltoon geven als het tijd is om de volgende ingrediënten bij te voegen.

Timer

Je kunt een broodbakmachine zo instellen dat deze automatisch in de vroege uurtjes begint, tegen dat je op bent gestaan staat er heerlijk vers brood gereed. Met de warmhoud functie kan je zorgen dat het brood warm blijft.

broodmachine vergelijken

 

Hoe Brood bakken in een broodbakmachine

 

Werkwijze broodbakmachine

 1. Nadat u de ingrediënten in de vorm heeft gedaan (te beginnen met de vloeistoffen), kiest u het programma, het gewenste gewicht (in overeenstemming met de ingrediënten) en het bakken van de gewenste korst.
 2. De cyclus begint met kneden. Het deeg, dat een bal is geworden, zal enkele tientallen minuten rusten, waarna er opnieuw wordt gekneed. Op de meeste apparaten geeft een geluidssignaal het moment aan om extra ingrediënten toe te voegen.
 3. Na een of meerdere rusttijden zal de machine het deeg ongeveer een uur bakken met behulp van de weerstand rondom de vorm. Na dit bakken is het brood klaar. Een cyclus duurt ongeveer 3-4 uur
 4. Sommige broodbakmachines beschikken over een Turbo bak optie, hiermee is je brood in 2 uur klaar. De beste resultaten bekom je met de standaard modus.
Als u de ingrediënten aanbrengt, vermijd dan dat de gist rechtstreeks in contact komt met het zout of met water, want dat doet de werking ervan teniet.

 

 

Brood bak machine top 10

Meest gestelde vragen over broodbakmachines:

Ongeveer 3 tot 4 uur, sommige broodbakmachines hebben een Turbo optie, hiermee kan je in 1 tot 2 uur het brood snel bakken.