Skip to main content

Broodsnijmachine Test 2024

 

 

De beste broodsnijmachine voor ieders budget

 

beste snijmachineGraef Master M20

High End

 

snijmachine

DOMO DO1950S

Mid Range

 

broodsnijmachine kopen

Bomann MA451CB

Budget

 

 

broodsnijmachine

Meestal is de keuze aan broodsnijmachines zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zal je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor broodsnijmachines

✅ Betrouwbare partners

 

De beste broodsnijmachines vind je hier

Dus je hebt zelf brood gemaakt bij je thuis in de oven of met een broodbakmachine en je gaat in de ochtend aan tafel zitten klaar om te ontbijten. Daar zit je dan met je ongesneden brood. Je pakt je koksmes en probeert je brood mooi in plakjes te snijden maar zoals je al kon denken mislukt dit helemaal…Maar geen nood zoals je al kan raden biedt deze pagina een oplossing voor je brood makkelijk in perfecte plakjes te snijden.

Met een broodsnijmachine is brood snijden vanaf nu makkelijker dan ooit. Tegenwoordig vind je vele snijmachines op het internet met veel verschillende functies. Zo heb je snijmachines met een glas mes ideaal voor kaas en vlees te snijden, maar ook broodsnijmachines met een gekarteld mes, en juist de snijmachine met een gekarteld mes moet je hebben om brood te snijden! Op deze pagina een overzicht met de beste broodsnijmachines.

Wij hebben een consumentenonderzoek gedaan om de beste broodsnijmachine te vinden. Tegenwoorden vind je veel snijmachine op het internet dit kan gewoon teveel keuze zijn voor veel mensen om dan nog de juiste eruit te vinden. Bespaar je het zoeken naar informatie op deze pagina vind je alles over broodsnijmachines. Wat een broodsnijmachine is, hoe het werkt en hoe je het moet gebruiken. Buiten deze handige informatie vind je een handige TOP 10 met de beste broodsnijmachines.

Ga vanuit deze lijst direct door naar de koop pagina of naar onze review pagina. Na het lezen van deze pagina zal brood snijden geen probleem meer zijn voor jou!

De High End snijmachines hebben meestal een RVS of aluminium behuizing en zijn dus veel steviger dan de plastic goedkopere modellen. Je kan dit direct merken aan het gewicht ze staan veel stabieler op het aanrecht. Verder is ook de motor sterker en is het snijmes van betere kwaliteit. De meesten duurdere modellen kan je instellen in snijdikte en ook de snelheid van het mes kan je instellen. Als jij vaak zelf brood bakt is het verstandig om een degelijke broodsnijmachine aan te schaffen zodat je zeker bent van je zaak.
De Mid Range modellen zijn meestal ideaal voor thuisgebruik. Ze zijn voordelig in prijs en voldoen ook aan de kwaliteit voor wekelijks gebruikt. Ons advies is om tenminste een Mid Range snijmachine in huis te halen aangezien de budget modellen meestal te wensen over laten.
Als je budget ziet staan ben je misschien wantrouwig tegenover de kwaliteit die het keukenapparaat heeft. In onze TOP 10 snijmachines komen enkel de beste budget snijmachines aanbod waarvan gebruikers zeggen heel tevreden te zijn.

Broodsnijmachine TOP 10

Model Review
1 Bomann MA451CB Bomann MA451CB

93.4%

“Snijd uitstekend en makkelijk schoon te maken. Het heeft de juiste kwaliteiten.”

Lees ReviewPrijs
2 Graef Master M20 Graef Master M20

92.2%

“Fijne, sterke machine die dun snijdt! Voelt veilig en stabiel.”

Lees ReviewPrijs
3 Ritter Markant 05 Ritter Markant 05

82.6%

“Handige, compacte snijmachine die doet wat het moet doen namelijk snijden.”

Lees ReviewPrijs
4 DOMO DO1950S DOMO DO1950S

92.8%

“Als je een steengoede snijmachine zoekt die niet te duur is, is deze echt een aanrader.”

Lees ReviewPrijs
5 Ritter Markant Wit Ritter Markant 01

87.6%

” Stabiel broodsnijmachine dankzij rubberen steunvoetjes. Erg goed in snijden van brood.”

Lees ReviewPrijs
6 Kalorik TKG AS 1003 SR2M Kalorik TKG AS 1003 SR2M

89.4%

“Deze snijmachine voldoet de verwachtingen van de gebruikers.”

Lees ReviewPrijs
7 Tristar EM-2099 Tristar EM-2099

74.8%

“De verwachtingen van deze snijmachine kan beter volgens de gebruikers.”

Lees ReviewPrijs
8 Domo MS171 Meest populair Domo MS171

90.4%

“Een degelijk en gemakkelijk te bedienen apparaat en neemt voor het opbergen een kleine plaats in.”

Lees ReviewPrijs
9 Severin AS 3915 Severin AS 3915

77.6%

“Prima snijmachine voor huishoudelijk gebruik.”

Lees ReviewPrijs
10 Bestron AFS9003 Bestron AFS9003

74.2%

“Deze snijmachine kan op verschillende vlakken beter, zeker voor het gebruikersgemak.”

Lees ReviewPrijs

 

Wat is een broodsnijmachine?

 

Waarom een snijmachine kopen?

Een broodsnijmachine of snijmachine is een handig keukenapparaat om je brood, kaas of vlees in mooi gelijke plakjes te snijden. Als jij regelmatig zelf brood maakt bij je thuis kan het heel verstandig zijn om een broodsnijmachine in huis te halen! Als je zelf brood maakt bij je thuis, kan je genieten van altijd vers brood aan tafel in de ochtend. Je kan je brood maken in de oven of met een broodbakmachine.

Als je ook van plan bent om zelf kaas of vlees te snijden moet je er zeker voor zorgen dat je een snijmachine in huis haalt met een combinatie van een glad mes en een gekarteld mes voor brood te snijden. Je kan als je wilt ook een broodmes gebruiken om brood te snijden. Dit gaat ook degelijk maar het gebruik van een broodsnijmachine is gewoon de makkelijkste optie. Pas wel goed op een snijmachine is vlijmscherp, dus laat nooit kinderen met een broodsnijmachine werken.

De voordelen van een broodsnijmachine

✅ Spaart tijd uit

✅ Alle plakjes zijn even groot

✅ Vlijmscherp

✅ Eenvoudig in gebruik

✅ Multifunctioneel voor brood, kaas, vlees en groenten te snijden.

✅ Instelbare snijdikte

✅ Snel schoonmaken

✅ Kruimellade

✅ Voordelige prijzen

Bestron AFS9003
Kalorik TKG AS 1003 SR2M

 

beste snijmachine

Hoe werkt een broodsnijmachine?

Een (brood)snijmachine is een elektrisch keukenapparaat om je brood in plakjes te snijden. Door middel van een rond snijmes op een draaiende schijf snijdt een broodsnijmachine het brood in mooie plakjes. Het werkt eigenlijk heel eenvoudig. Je legt het brood op de slede, stelt daarna handmatig de snijdikte en je kan beginnen met snijden. Zet de snijmachine aan en schuif de slede heen en weer over het mes. Je brood zal nu gelijkmatig in mooie plakjes gesneden worden en opgevangen in een voedingsschaal.

Sommige (brood)snijmachines beschikken over een opvangbakje voor kruimels of vlees kaas restjes. Deze pagina bespreekt alles over een broodsnijmachine, maar zoals je weet zijn de meeste snijmachines multifunctioneel. Ze beschikken over een gekarteld mes wat ideaal is om brood te snijden, maar minder geschikt voor vlees en kaas. Meestal zit er ook een glad mes inbegrepen bij een snijmachine en deze zijn weer beter voor kaas en vlees te snijden maar minder geschikt voor brood. Een snijmachine is dus in de meeste gevallen geschikt om brood, vlees, kaas en ja zelfs groenten te snijden.

Aandachtspunten gebruik snijmachine

Zoals je boven hebt gelezen moet je zeker zijn dat je snijmachine een gekarteld mes heeft dit werkt namelijk het best om brood te snijden. Zorg ook dat je broodsnijmachine makkelijk demonteerbaar is zo is het veel makkelijker om je broodsnijmachine proper te maken als je het mes kunt demonteren.

TIP: Een snijmachine is vlijmscherp dus pas altijd goed op bij het gebruik hiervan. Hou kinderen altijd uit de buurt van een snijmachine!

 

Broodsnijmachine Koopgids

 

 

snijmachine vergelijken

Instelbare snelheid

Het kan zijn dat je snijmachine een instelbare snelheid heeft, als dit het geval is raden we voor brood te snijden altijd de hoogste stand aan. Als je snijmachine niet over een instelbare snelheid beschikt staat hij altijd op de hoogste stand dus ideaal om brood te snijden.

Instelbare snijdikte

Snijmachines hebben meestal een instelbare snijdikte van 0 tot 30 centimeter. Als je brood gaat snijden met een elektrische snijmachine raden we 11 millimeter aan.

Vermogen

Het vermogen is niet van belang voor het snijden van je brood, dus deze factor kan je links laten liggen.

Opvangschaal / Kruimellade

Sommige snijmachine beschikken over een kruimellade of opvangbak dit kan handig zijn maar is niet altijd ideaal. Het best kan je na gebruik gewoon met een vochtige doek de kruimels wegvegen van je aanrecht.

Beveiligingsschakelaar

Als je kinderen in huis hebt is het altijd verstandig om een snijmachine te hebben die kan vergrendeld worden of waar een kap kan overgeplaatst worden. Een snijmachine is vlijmscherm iedereen die een snijmachine gebruikt moet goed opletten.

Prijs

Prijzen variëren van 30 tot 300 euro. Voor een degelijk huishoudelijk model betaal je rond de 60 euro. De duurdere modellen zijn volledig in RVS meestal van aluminium en zijn dan ook een pak zwaarder in gewicht dan goedkopere modellen. Met alle opties erop kosten deze al gauw 260 euro. Onze High End winnaar is een typisch duurzaam model die duurder is maar dan veel beter in kwaliteit en ook de motor is sterker dan de goedkope modellen. Als je van plan bent om dagelijkst boord te gaan snijden raden we je een duurder model aan zodat je zeker jaren kan snijden zonder al te veel problemen

Hou rekening met de volgende factoren

Als je van plan bent om een (brood)snijmachine in huis te halen is het van belang de rekening te houden met verschillende aankoopcriteria. Hieronder de belangrijkste aankoopfactoren waarmee je rekening moet houden.

 • Het snijmes
 • Diameter mes
 • Opklapbaar of niet
 • Schuin of recht
 • Instelbare snelheid
 • Instelbare snijdikte
 • De Snijweg
 • Vermogen
 • Opvangschaal / Kruimellade
 • Beveiligingsschakelaar
 • Gemakkelijk te demonteren
 • Prijs

Het snijmes

Het meest belangrijke van een broodsnijmachine is het mes. Het mes zit op een draaischijf die rond draait zodat het brood in mooie gelijke plakjes snijdt. Snijmachines zijn beschikbaar met 2 soorten messen namelijk:

 • Glad mes
 • Gekarteld mes

Het gladde mes wordt gebruikt voor vlees en kaas te snijden. Als je enkel op zoek bent naar een broodsnijmachine moet je geen rekening houden met een glad mes. Toch kan dit altijd handig zijn om ook deze optie te hebben.

Een gekarteld mes is speciaal voor het snijden van je brood, dus zorg altijd dat je snijmachine over dit type mes beschikt als je van plan bent brood te snijden.

Diameter mes en snijdikte

De gemiddelde diameter van het mes van een broodsnijmachine ligt tussen de 17 en 19 centimeter. De diameter van je mes is belangrijk, aangezien deze bepaald hoe hoog je het brood kan snijden. Als je zelf brood bakt in de oven of met een broodbakmachine is 17 centimeter in bijna alle gevallen voldoende.

Als je toch hoge broden wilt snijden kan je beter voor een diameter van 19 cm gaan. Toch naar onze ervaring is 17 meer dan voldoende dus hiermee ben je altijd gesteld.

Tip: Je kan altijd een brood dat hoger is op zijn kant leggen zodat het alsnog makkelijk kan gesneden worden indien nodig.

Opklapbaar of niet

Als je niet te veel plaats hebt om je snijmachine op te bergen moet je zeker een opklapbare snijmachine overwegen.

Schuin of recht

Als je brood gaat snijden speelt het geen rol of je slede schuin of recht staat. Een schuin opgestelde snijmachine is gemaakt zodat je sneden makkelijk van de machine vallen, en dus gebruikelijker bij worst of kaas.

Gemakkelijk te demonteren

Extra handig is dat je snijmachine demonteerbaar is voornamelijk het mes zou je moeten kunnen verwijderen. Dit maakt het schoonmaken veel eenvoudiger dan modellen waar je het mes niet kunt verwijderen. Lees onderaan deze pagina hoe je het best een snijmachine proper maakt.

TIP: Zorg dat je snijmachine met een gekarteld mes neemt als je van plan bent brood te snijden.

 

Het schoonmaken van een snijmachine

 

Hoe reinig je een (brood)snijmachine?

Snijmachines worden meestal veelvuldig gebruikt voor het snijden van brood, kaas, vlees en groenten. Zoals je al kan raden blijven er dus veel etensresten achter het vlijmscherp mes en draaischijf hangen.

Als je een snijmachine niet regelmatig schoon maakt kunnen er veel bacteriën achter blijven en zo je voedsel besmetten en zo door voedsel overgedragen ziekten veroorzaken. Zorg altijd voor een goede hygiëne en reinig je snijmachine voldoende zodat je niet ziek wordt door al deze bacteriën. Lees hier hoe je het best je snijmachine reinigt.

 1. Veeg altijd je snijmachine schoon na het snijden van brood, kaas, vlees of andere producten. Het best kan je altijd na elk gebruik je snijmachine proper maken! Als je de snijmachine in een professionele omgeving gebruikt bijvoorbeeld een slager is het aangeraden om elke 4 uur je snijmachine te reinigen.
 2. Draag indien mogelijk beschermende handschoenen.
 3. Gebruik nooit staalwol aangezien dit krassen veroorzaakt.
 4. Dompel je snijmachine nooit volledig onder. Lees de handleiding om te zien welke onderdelen in de vaatwasser mogen.
 5. Stel de dikte op nul, en veeg het snijmes af met een vochtige doek.
 6. Gebruik zeep en warm water en veeg alles nu goed na.
 7. Je kan het mes verwijderen als dit mogelijk is. Reinig zowel de voorkant als de achterkant van het mes en veeg vanuit het midden naar buiten.
 8. Veeg de volledige snijmachine schoon zodat alle stukjes etensresten volledig verwijderd zijn.
 9. Veeg na met een vochtige doek zonder zeep.
 10. Droog na met een handdoek.
 11. Als je een ontsmettingsspray voor snijmachines hebt spuit dan je snijmachine in en laat hem dan luchtdrogen.

 

broodsnijmachines
TIP: Reinig u mes regelmatig en slijp het met een slijpsteen indien nodig. Opgelet hierbij laat dit doen door iemand met ervaring het mes is vlijmscherp zelfs als het bot is blijft het gevaarlijk.

Meest gestelde vragen over broodsnijmachines [FAQ]

Vlees, worst, kaas, brood, groenten. Let er wel op dat als je brood gaat snijden je zeker een snijmachine koopt met een gekarteld mes. Als je vlees, kaas en groenten wilt snijden zorg dan dat de snijmachine over een glad mes beschikt.

Neen het vermogen speelt geen rol als je brood gaat snijden. Natuurlijk de duurdere modellen van RVS zijn zwaarder en hebben meestal ook een sterkere motor en dit is mooi meegenomen als je van plan bent elke dag brood te snijden.

Een snijmachine is vlijmscherp en gevaarlijk, het kan ernstige letsels veroorzaken dus wees altijd voorzichtig! Gebruik indien nodig speciale handschoenen. Let extra goed op bij de laatste sneden die je gaat snijden van je brood, kaas of worst. Als je de snijmachine gaat reinigen let ook extra goed op bij het proper maken van het mes! Als je van plan bent om zelf het mes te snijden van een snijmachine wees dan extra voorzichtig! Laat het bij voorkeur doen door iemand met ervaring.