Skip to main content

Geschiedenis van een broodrooster

Wat is de geschiedenis van een broodrooster?

Een broodrooster is een klein elektrisch apparaat dat is ontworpen om verschillende soorten gesneden brood bloot te stellen aan stralingswarmte, waardoor het brood bruin wordt zodat het toast wordt.

Vóór de ontwikkeling van de elektrische broodrooster werd gesneden brood geroosterd door het in een metalen frame of op een roostvork met lange steel te plaatsen en het bij een vuur of boven een keukengrill te houden.

Het belangrijkste technische probleem bij de ontwikkeling van broodroosters aan het begin van de 20e eeuw was de ontwikkeling van een verwarmingselement dat in staat zou zijn om herhaaldelijk te verwarmen tot gloeiend hete temperaturen zonder te breken of te broos te worden.

Vroege pogingen om elektrische apparaten te produceren met behulp van ijzeren bedrading waren niet succesvol, omdat de bedrading gemakkelijk smolt en een ernstig brandgevaar was. Ondertussen was elektriciteit niet direct beschikbaar. Het probleem van het verwarmingselement werd in 1905 opgelost.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Broodrooster

Brandgevaar

Broodroosters veroorzaken jaarlijks honderden doden als gevolg van elektrocutie en branden. Het is gevaarlijk om messen en andere voorwerpen in een broodrooster te prikken. Het risico op elektrocutie kan een serieuze schade brengen in de broodrooster en zelfs brandgevaar toeneemt. Zelfs als er niet mee wordt geknoeid, kunnen broodroosters huisbranden veroorzaken.

LET OP: Geen metalen voorwerpen in de broodroosters!

Broodrooster voorganger van airfryrer

Een heteluchtfriteuse of een airfryer is een grotere versie van een broodrooster met een ingebouwd hete lucht ovencomponent. Waardoor deze grotere hoeveelheden en grotere soorten voedsel kan bereiden. We hebben ze getest via Airfryertest.be en het is een apparaat waar je zeker moet gaan kijken. Het biedt veel mogelijkheden voor scherpe prijzen.Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *