Skip to main content

Kortsluiting broodrooster

Wat doen bij kortsluiting broodrooster?

De fout kan overal in de bedrading van de broodrooster zitten. De stroomschakelaar aansluiting of bij de voeding zit. Deze elektronische bedieningselementen hebben een soort voeding om van hoogspanning wisselstroom naar laagspanning gelijkstroom om te zetten maar waarschijnlijk iets dat verband houdt met het verwarmingselement. Mogelijk een losse verbinding op een van de verwarmingselementen zodat als het iets begint op te warmen, kortsluiting optreedt. De aardlekschakelaar schakelt uit om ernstiger problemen te voorkomen.

Lees de handleiding eerst vooraleer je acties onderneemt.

Garanties broodrooster

De verwarmingselementen kunnen vervangen worden. Bij het proces van demontage, verwijdert zo veel mogelijk reinigingscontacten op de elementen en waar ze aansluiten in de broodrooster doorlopen (er kan oxidatie zijn of tekenen van boogvorming) en vervang de elementen. Lukt dat niet, of is dat niet praktisch, dan is het tijd voor een nieuwe broodrooster.

Helaas zijn kleine apparaten over het algemeen niet zo ontworpen dat ze goed kunnen worden gerepareerd. Onder garantie, afhankelijk van het bedrijf en het specifieke apparaat, is reparatie onder garantie vaak.

Bij professionele reparatie buiten de garantie is zeer waarschijnlijk niet kosteneffectief.Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *