Luikse wafels maken
Verschil tussen Brusselse en Luikse wafels
Belgische wafels zijn een delicatesse in de Belgische cultuur en wordt stilaan wereldwijd bekend. De benamingen zin gebaseerd op de steden Brussel en Luik. Luikse wafel zijn zoeter dan de traditionele Brusselse wafels. De reden hiervan is dat men veel suiker gebruikt bij de Luikse wafel en poedersuiker bestrooien is in principe niet nodig. Verder is het verschil nog in vorm, een Brusselse wafel is rechthoekig terwijl een Luikse wafel meestal ruitvormig of ovaal is.
Serveertip: Met slagroom en bessen of besprenkeld met warme, gesmolten chocolade.
Hoe Luikse wafels maken?
- Strooi de gist en witte suiker over warme melk in een kommetje. Laat 15 minuten staan tot de gist zacht wordt en een romig schuim begint te vormen.
- Klop de eieren, de gesmolten boter en het vanille-extract gelijkmatig door het gistmengsel.
- Roer de bloem en het zout door elkaar in een aparte grote kom en maak een kuiltje in het midden.
- Giet het eimengsel in het putje en roer het bloemmengsel erdoor tot een zacht deeg ontstaat.
- Dek af met een lichte doek en laat rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is, ongeveer 30 minuten.
- Roer voorzichtig de parelsuiker erdoor.
- Verwarm een wafelijzer voor volgens de instructies van de fabrikant.
- Leg een deegballetje op het voorverwarmde wafelijzer. Bak de wafels in ongeveer 2 minuten goudbruin en knapperig. Herhaal met het resterende deeg.
- Laat de wafels 2 tot 3 minuten afkoelen voordat u ze serveert.
Check onze wafelijzer koopgids voor de beste suggesties.
Geen reacties gevonden