Skip to main content

Poffertjespan Test 2024

 

 

De beste poffertjespannen voor ieders budget

 

poffertjespan

Ronneby Bruk Maestro Poffertjespan

High End

poffertjes pan

The Windmill Poffertjespan

Mid Range

poffertjespan kopen

De Buyer – Mineral B Element

Budget

 

beste poffertjespan

Meestal is de keuze aan Poffertjespannen zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ Op deze pagina vind je de beste poffertjespan

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor poffertjes pannen

✅ Betrouwbare partners

De beste poffertjespannen vind je hier

Als jij dol bent op poffertjes en je ze vanaf nu ook bij je thuis wilt maken dan maak je gebruik van een poffertjespan. Poffertjes is een deeggerecht dat traditioneel in Nederland wordt gegeten. Het is eigenlijk een kleine pannenkoek maar dikker doordat ze rijzen.

Een poffertjes pan is meestal een ronde gietijzeren plaat met handvatten met daarin ronde uithollingen. Moderne poffertjespannen hebben een antiaanbaklaag zodat het schoonmaken achteraf kinderspel is.

Tegenwoordig zijn er veel poffertjespannen in de omloop zoveel zelfs dat het een lastig wordt om een keuze te maken. Gelukkig hebben wij het vervelende werk gedaan en kan je hier de beste poffertjespan terugvinden.

Wij hebben een consumentenonderzoek gedaan voor de meest populaire poffertjespannen. Samen met andere data zoals specificaties en prijzen hebben we een duidelijk beeld gekregen welke nu de beste poffertjespannen zijn. Bovenaan deze pagina kan je de beste poffertjespan voor iedere prijsklasse terugvinden. Als je nog meer keuze wilt vind je hieronder een handige TOP 10 met de beste poffertjespannen momenteel op de markt.

TIP: Let goed op tijdens je aankoop of je poffertjes pan geschikt is voor inductie. Niet alle pannen zijn geschikt hiervoor. Als je op inductie kookt mag je poffertjes pan niet hol zijn aan de onderkant. Gietijzeren poffertjes pannen zijn meestal geschikt voor inductie. Kijk naar de specificaties van de product of de pan geschikt is voor inductie.

Poffertjes pan TOP 10

Model Review
1 G.T.C. Poffertjespan GTC Poffertjespan

93.17%

“Mooie stevige poffertjespan, werkt fijn en bakt heerlijke poffertjes.”

Lees ReviewPrijs
2 NoonComProducts BCFP-11 NoonComProducts BCFP-11

89.33%

“Supermooie poffertjespan! Zeer eenvoudig in gebruik en duidelijk kwaliteitsstaal. “

Lees ReviewPrijs
3 Imperial Kitchen Poffertjesplaat Imperial Kitchen Poffertjesplaat

93.33%

“Goede, robuuste pan. De pan is best zwaar, maar dat komt van de goede kwaliteit.”

Lees ReviewPrijs
4 Patisse Poffertjespan Patisse Poffertjespan

88.83%

“Poffertjes pan voor mooi resultaat! Geen zware pan en makkelijk te reinigen.”

Lees ReviewPrijs
5 Ronneby Bruk Maestro Poffertjespan Ronneby Bruk Maestro

84.33%

“Het is een robuuste en zware poffertjespan.”

Lees ReviewPrijs
6 De Buyer Mineral B Element De Buyer Mineral B Element

81.33%

“Een simpele poffertjespan met positieve als negatieve eigenschappen.”

Lees ReviewPrijs
7 Dobeno Klassieke Poffertjesplaat Dobeno Klassieke Poffertjesplaat

76.33%

“Een stevige simpele poffertjespan met weinig tevredenheid.”

Lees ReviewPrijs
8 The Windmill Poffertjespan The Windmill Poffertjespan

90.5%

“Fijne poffertjespan van stevig gietijzer. Gezellig poffertjes eten met de kleinkinderen!”

Lees ReviewPrijs
9 Kitchen Green Poffertjespan Kitchen Green Poffertjespan

95.17%

“Deze pan doet precies waar hij voor bedoeld is: je kunt er heerlijke poffertjes mee bakken!”

Lees ReviewPrijs
10 Koock Amsterdam Poffertjespan Koock Amsterdam Poffertjespan

87.83%

“Met goede voorbereiding is deze poffertjes pan erg fijn in gebruik.”

Lees ReviewPrijs

 

Wat is een poffertjes pan?

 

Waarom een poffertjespan kopen?

Als jij of je kinderen dol zijn op poffertjes en je ze niet kant en klaar in de supermarkt wilt kopen kan je vanaf nu ook zelf goedkoper en vooral lekkerder poffertjes maken. Het enigste wat je nodig hebt is een poffertjes pan, een beslagspuit en deegmix. Poffertjes pannen kan je verhitten op een elektrisch vuur, gas vuur maar ook inductie. Lees goed de specificaties van de poffertjes pan die je aan wilt schaffen het staat hier duidelijk in vermeld op welke warmtebronnen je het kan verhitten.

Een poffertjespan bakt de poffertjes in slechts 5 minuten. Bak de poffertjes aan elke kant 2 minuten tot ze goudbruin zijn en draai ze om. Ga naar het hoofdstuk poffertjes maken voor meer info het basisrecept voor poffertjes.

Voordelen van een poffertjespan

✅ Meestal gemaakt van gietijzer

✅ Verschillende formaten

✅ Antiaanbaklaag

✅ Sommige pannen geschikt voor inductie en BBQ

✅ Prijs

✅ Poffertjes gebakken in 5 minuten

✅ Hoge kwaliteit

✅ Makkelijk schoonmaken

✅ De lekkerste poffertjes

Nadelen van een poffertjespan

Gietijzeren poffertjes pannen verhit je best niet direct op de hoogste stand. Gietijzer warmte zeer goed dus we zetten het eerst op een laag vuurtje en daarna op een hogere stand anders kan de pan krom trekken. Verder worden de handvatten ook heet dus altijd opgelet je raakt tijdens en direct na het koken beter de pan niet aan met je handen! Gebruik ovenwanten indien nodig.

 

poffertjes maken

Hoe werkt een poffertjespan?

Een poffertjespan is een pan speciaal voor poffertjes in te bakken. De pan is meestal rond van vorm en uitgehold op verschillende plaatsen. In deze uitholling spuit je het deegmengsel voor het poffertje meestal met een beslagspuit. De meest poffertjespannen zijn gemaakt van gietijzer. Let er wel op sommige poffertjespannen zijn gemaakt van aluminium en niet altijd geschikt voor inductie.

Een poffertjes pan heeft een zeer goede warmte verdeling en je kan het achteraf ook makkelijk schoon maken omdat sommige pannen een antikleef bodem hebben. Poffertjes pannen komen in verschillende formaten met een aantal holtes. Gemiddeld heeft een poffertjes pan voor thuisgebruik 15 holtes dus je kan er 15 poffertjes tegelijk in bakken.

Er bestaan ook zeer grote poffertjesplaten waar je meer dan 50 of soms zelf 100 poffertjes tegelijk op kunt bakken. Deze worden eerder gebruikt voor commerciële toepassingen.

TIP: De meeste poffertjes pannen worden ook heet aan de handvatten. Deze zijn meestal gewoon van gietijzer dus tijdens en direct na het koken raak je ze best niet aan tenzij je jezelf wilt verbranden.

 

Poffertjes maker Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

De meeste poffertjespannen zijn gemaakt van gietijzer. Het grootste voordeel aan gietijzer is dat deze zeer goed warmte geleid en dus zeer snel op temperatuur komt en ook lang warm blijft. Ook is gietijzer zeer sterk materiaal. Let er wel op dat je bij gietijzeren pannen het vuur niet direct op de hoogste stand zet maar geleidelijk aan de temperatuur hoger zet.

 • Geschikt voor inductie
 • Handvat
 • Antiaanbaklaag
 • Vaatwasserbestendig

Geschikt voor inductie

Vrijwel alle gietijzeren poffertjespannen kunnen gebruikt worden op inductie. Let wel op er zijn uitzonderingen. Als je pan van aluminium is mag het niet altijd op inductie. Verder mag de onderkant van de pan niet hol zijn als je het wilt gebruiken op een inductievuur.

De meeste gietijzeren pannen zijn niet alleen geschikt voor inductie maar ook voor een normaal elektrisch vuur en gasvuur. Sommige poffertjespannen geven ook aan dat je ze kan verhitten boven een BBQ.

Handvat

Sommige poffertjes pannen hebben een houten of kunststof handvat. Maar dit is niet altijd het geval. Een degelijke poffertjes pan heeft gewoon gietijzeren handvatten. Je raakt ze dus niet aan tijdens en na het bakken. Het voordeel is dat deze pannen zeer duurzaam en stevig zijn en ze tientallen jaren meegaan.

Ronneby Bruk Maestro

 

poffertjes

Antiaanbaklaag

Sommige poffertjes pannen beschikken over een antiaanbaklaag of kleeflaag maar dit is niet altijd het geval. Let ook goed op of de pannen geschikt zijn voor de vaatwasser. Aluminium pannen zijn meestal niet geschikt voor de vaatwasser.

Vaatwasserbestendig

Sommige pannen zijn geschikt voor vaatwasser maar dit is meestal niet het geval. Kijk goed naar de specificaties om te zien of het duidelijk vermeld staat dat je ze kan schoon maken in de vaatwasmachine. Als je ze wast in een vaatwasser kan de antiaanbaklaag aantasten.

TIP: De meeste poffertjespannen zijn niet geschikt voor de vaatwasser. Laat ze eerst afkoelen na gebruik en daarna was je ze met warm water, Dreft en een zachte spons.

 

Hoe maak je Poffertjes: Het Recept

 

Basis recept Poffertjes

Als je zelf poffertjes wilt maken kan dat makkelijk vanaf nu. Het enigste wat je nodig hebt is een beslagspuit, een poffertjes pan (die je op deze pagina kan terugvinden) en een deegmix. Lees hier het basis recept om makkelijk poffertjes te maken:

Ingrediënten:

 • Halve kop tarwemeel (125gr)
 • Halve kop boekweitmeel (125gr)
 • 300 Melk
 • 3 eieren
 • Boter
 • 1,5 tl bakpoeder
 • Suiker
 • Gist
 • Snufje zout

Stappenplan poffertjes maken:

Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom goed door elkaar en roer daarna de eieren en melk erdoor. Verhit de poffertjespan gelijkmatig. Vul een beslagspuit met het poffertjesdeeg. Boter de poffertjespan holtes in met boter en spuit daarna de holtes voor 2/3 vol met het poffertjes deeg. Bak ze nu 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Serveer de poffertjes direct nadat ze gebakken zijn. Dien op met bloemsuiker of bruine suiker.

 

 

poffertjes recept

Poffertjes kan je zelf maken met een poffertjes pan. Ga naar onze TOP 10 bovenaan voor de beste poffertjespannen.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Poffertjes

 

poffertjes

Meest gestelde vragen over poffertjespannen (FAQ)

Neen de meeste poffertjes pannen zijn niet geschikt voor de vaatwasmachine tenzij dit uitdrukkelijk vermeldt staat in de product specificaties.

De meeste gietijzeren poffertjespannen kan je ook gebruiken op een inductievuur. Let wel op als je de pan wilt gebruiken op een inductievuur mag de onderkant van de pan geen holtes hebben.

Het duurt ongeveer 5 minuten per ronde om poffertjes te bakken. Je bakt ze 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Let wel op je moet het deeg eerst een uur laten rijzen zodat de poffertjes luchtiger zijn.

Een degelijke poffertjes pan kost tussen de 30 en 40 euro.

Er bestaan elektrische poffertjesplaten. Op deze pagina echter bespreken we enkel de gietijzeren poffertjesplaten geschikt voor een elektrisch, gas of inductievuur.