Skip to main content

Wafelijzer Test 2023

 

 

Het beste wafelijzer voor ieders Budget

 

 

Meestal is de keuze aan wafelijzers zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor wafelijzers

✅ Betrouwbare partners

Het beste wafelijzer vind je hier

Ken je dat gevoel als je bij het verlaten van de supermarkt die heerlijke geur van ambachtelijke wafels ruikt? Op deze website laten we je zien hoe jij die geur in eigen huis kunt hebben. . Met een wafelijzer kun jij thuis zelf wafels bakken die net zo goed proeven als de echte warme wafels die je aan een kraampje koopt. Brusselse wafels en Luikse wafels zijn nu mogelijk in jouw keuken. Wij hebben honderden wafelijzers geanalyseerd en gekeken naar de gebruikersbeoordeling, Op deze pagina kan je het beste wafelijzer voor iedere prijsklasse terugvinden. Buiten deze winnaars hebben we ook een TOP 10 wafelijzers samengesteld zodat jij eenvoudig een wafelijzer kunt kiezen die het best bij je past. Buiten deze aanbevelingen vind je hier je alle informatie i.v.m. wafelijzers. Deze pagina is het referentiepunt voor wafelijzers.

Deze wafelijzers zijn gemaakt voor veelvuldig gebruik en van duurzaam RVS. Als jij het beste van het beste wilt is het verstandig om voor een High End wafelijzer te gaan. Deze wafelijzers zijn meestal semi-pro en laten de andere deelnemers ver achter zich.
Het middensegment is voor mensen die een duurzaam wafelijzer willen en niet zo diep in de buidel willen tasten. Budget en duurzaamheid kan met de Mid Range apparaten.
De budget wafelijzers zijn meestal niet zo goed als de duurdere modellen, opgelet met de spotgoedkope apparaten, het is verstandiger om een beetje meer te investeren zodat je vele jaren kunt genieten van je wafelijzer. Wij hebben de beste budget wafelijzers geselecteerd in onze top 10 kun je ze terugvinden. Deze zijn goed, maar verwacht niet dat je met deze apparaten 5 jaar dagelijks kunt gaan wafels bakken. Ze zijn eerder voor sporadisch gebruik geproduceerd.

Wafelijzer TOP 10

Model Review
1 Tefal Snack SW854D Tefal Snack SW854D

84%

“Multifunctionele tosti ijzer met Noir design een Blikvanger in elke keuken! Dit apparaat is een tosti ijzer, wafelijzer en grillplaat in één.”

Lees ReviewPrijs
2 Frifri WA102 BMC1000 review test Meest populair Frifri WA102 BMC1000

92.33%

“Er zit geen waarschuwingslampje of signaal in deze wafelijzer dus je moet zelf het proces volgen door de bovenkant omhoog te tillen. Even wennen maar prachtige resultaten. Dit is een Top wafelijzer!”

Lees ReviewPrijs
3 Cloer Oublie- en Kniepertjesijzer 261 Cloer Oublie en Kniepertjesijzer 261

94.17%

“Een van de meest populaire en betere ronde wafelijzers! Perfect voor kniepertjes en stroopwafels. We kunnen dit topmodel makkelijk aanraden. Buitenkant wordt redelijk heet aan het witte gedeelte.”

Lees ReviewPrijs
4 Domo DO9047W kopen Domo Wafelmaker DO9047W

94.5%

“Opgepast dit apparaat zorgt voor overmatig veel wafels eten 🙂 Klein nadeeltje de platen zijn lastig schoon te maken. Heel goede prijs en prestatie. Top budget wafelijzer!”

Lees ReviewPrijs
5 Princess 112536 kopen Princess 112536

80.33%

“Grillen, tosti’s, wafels. Met de Princess 112536 allemaal mogelijk. Zeer simpel in gebruik, de verwisselbare platen zijn niet vaatwasbestendig jammer genoeg. Verder is het een mooie deal.”

Lees ReviewPrijs
6 Cloer Hart 1621 Cloer Hart 1621

95.5%

“Een simpel wafelijzer, makkelijk te reinigen en goede bakresultaten!”

Lees ReviewPrijs
7 Domo DO9043W test Domo DO9043W

95.67%

“Eenvoudig wafels bakken en door het draaien plakken de wafels nooit aan het ijzer! “

Lees ReviewPrijs
8 Nova 110302 Multi & Sandwich Grill Compact Pro kopen Nova 110302 Multi & Sandwich Grill Compact Pro

93.83%

“Compact apparaat, eenvoudig in gebruik, snel lekkere wafels en broodjes. “

Lees ReviewPrijs
9 Tristar WF 2195 test Tristar WF 2195

95.33%

“Deze top wafelijzer doet de juiste verwachtingen van de gebruikers. Een aanrader voor een budget prijs!”

Lees ReviewPrijs
10 Bestron ASW217 kopen Bestron ASW217

94.5%

“Prima wafelijzer voor een mooie prijs. Zeer eenvoudig in gebruik en om schoon te maken. Een aanrader!”

Lees ReviewPrijs

 

Wat is een Wafelijzer?

 

Waarom een wafelijzer kopen?

Als jij van Brusselse wafels houdt op ambachtelijke wijze, dan is dit een argument om over te gaan tot de aankoop van een wafelijzer. Tegenwoordig kun je eenvoudig zelf de lekkerste wafel bakken in je eigen keuken. Verder kun je verschillende soorten wafels bakken met een wafelijzer. Denk hierbij aan Luikse wafels, gewone wafels en nog veel meer. Je kan zelfs je eigen soort wafels maken met je eigen speciale deegmix. Een verse wafel is altijd lekker warm. Meestal zijn die verse wafels enkel beschikbaar in een kraampje of restaurant. Maar stel jezelf dit eens voor, er is iemand verjaard bij je thuis en je wilt verse wafels maken, op een zondag. In de meeste gevallen heb je nu pech. Maar geen nood! Als jij kiest om zelf een wafelijzer in huis te hebben dan kan jij de lekkerste verse wafels maken op elk moment dat jij dat zelf wilt. Je bent niet meer afhankelijk van een externe partij. Op deze website bespreken we letterlijk alles over wafelijzers, hoe het werkt, wat het doen en welke de beste zijn.

De voordelen van een wafelijzer

✅ Gebruiksgemak
✅ De lekkerste recepten thuis
✅ Snel
✅ Minder olie
✅ Multi functioneel
✅ Makkelijk proper te maken

❌ Prijs

❌ Neemt plaats in

❌ Onderkant en buitenkant wordt heet

Domo Wafelmaker DO9047W
Meest populair Frifri WA102 BMC1000

 

wafelijzer voor thuis

Hoe werkt een wafelijzer?

Een wafelvorm of wafelijzer is een huishoudelijk of professioneel gebruiksvoorwerp bedoeld voor de bereiding van wafels. Het bestaat uit twee scharnierende metalen platen waartussen het deeg wordt geplaatst en vervolgens wordt geperst om te worden gebakken. De binnenkant van de borden, gebeeldhouwd of gevormd met holle patronen, geeft het gebak zijn versiering en zijn vorm.

Basis recept voor wafels

Hieronder kun je het meest gebruikt basis recept voor wafels vinden:

 • 200 g zachte boter
 • 200 g suiker
 • snufje zout
 • 4 eieren
 • 200 g bloem
 • 1 zakje Bakpoeder

BEREIDING:

 1. Klop de boter, suiker en het zout in een kom tot er schuim op staat. Voeg hierna de eieren één per één bij de mengeling terwijl je blijft opkloppen.
 2. Meng de bloem en bakpoeder door elkaar in een aparte kom. Zeef daarna de bloem boven het boter ei mengsel terwijl je voorzichtig met een spatel roert. Als alles goed gemengd is laat je het deeg 1 uur rusten.
 3. Na de rustperiode zet je het wafelijzer aan, wacht tot het lampje aangaat als het ijzer op de juiste temperatuur is gebracht.
 4. Bestrijk daarna met een beetje boter de bakplaat en giet daarna een laagje deeg in het wafelijzer of meerdere laagjes als je voor meerdere personen bakt. Sluit het ijzer en wacht 3 tot 6 minuten. Als je wafelijzer over een waarschuwingslamp beschikt wacht je gewoon tot het lampje aan gaat.
 5. Haal daarna met een spatel of houten lepel de wafels uit het ijzer. Je kunt nu heerlijk genieten van zelfgemaakte wafels.
Extra tip: Server met bloemsuiker, ijs, vruchten of slagroom.

 

Wafelijzer Koopgids

 

 

wafelijzer kiezen

Materiaal

De meeste wafelijzers hebben een stevig RVS plaat met sterke Kunststof afwerking. Professionele wafelijzers zijn veel zwaarden en volledig in RVS.

Veiligheid

De Onderkant erg heet, warm aan de buitenkant, Chemisch geur eerste keer, recept kunnen de kooktijd en het bakresultaat verschillen

Verschillende soorten wafels, welk wafelijzer:

 • Als je Brusselse wafels wilt bakken moet je wafelijzer rechthoekig zijn met meer dan 15 grote, diepe groeven.
 • Hartvormige wafels vereisen een bakplaat met hartjes in
 • kniepertjes vereisen een rond bakoppervlakte
 • Luikse wafels bak je met een rechthoekig wafelijzer, opgelet Luikse wafels kleven snel dus na het bakken extra voorzichtig zijn en restjes nooit loskrabben met ijzer bestek. Gebruik altijd een houten lepel of spatel.

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Vooraleer je over gaat tot een aankoop is het van belang rekening te houden met de volgende aan aankoopcriteria. Een wafel ijzer komt er in alle vormen en maten en ook met verschillenden specificaties, hieronder de belangrijkste factoren waarmee je rekening mee moet houden.

 • Capaciteit en Vorm
 • Verwisselbare platen
 • Prijs
 • Opklapbaar Design
 • 180 graden draaimechanisme
 • Antiaanbaklaag
 • Vermogen
 • Temperatuurregelaar
 • Overloopbeveiliging
 • Waarschuwingslamp
 • Materiaal
 • Veiligheid
Hoeveel wafels wil je tegelijk bakken? 2 of 4, of misschien wil je slechts 1 wafel tegelijk bakken. Hou rekening hiermee, hoe hoger de capaciteit hoe hoger de prijs in de meeste gevallen. Er zijn 2 type wafelijzers namelijk vierkante en ronde, De vierkante wafelijzers zijn het meest populair en hier kun je meestal 2 tot 4 wafels tegelijk mee bakken. De ronde wafelijzers zijn minder gebruikt en meestal beperkt tot 1 wafel per beurt. Ons advies is: Ga voor de vierkantige wafelijzers. Verder is het ook van belang een wafel ijzer te kopen die je makkelijk kunt opbergen in je keuken. Stel je voor je hebt een heel kleine keuken en je koopt het grootste wafelijzer, dan ga je problemen hebben met plaats op je aanrecht. Dus denk hier goed over na en kies het wafelijzer dat het best bij je situatie past.
Voor je een wafelijzer koopt moet je even nagaan of er wisselbare bakplaten bij zitten. Dit kan heel handig zijn aangezien er verschillende soorten bakplaten bestaan zodat je altijd de juiste vorm kan kiezen. Denk hierbij aan hartjes wafels of andere vormpen. Het grootste voordeel aan verwisselbare platen is dat je ze heel makkelijk kan reinigen en de meeste wisselbare bakplaten kun je ook in de vaatwasmachine steken.
De prijs is de belangrijkste factor bij je aankoop. De prijzen van een wafelijzer varieren van 20 € tot 500 € voor thuisgebruik. Factoren die de prijs bepalen zijn duurzaamheid, capaciteit en vermogen. Ben jij van plan om weekelijks wafels te bakken, dan is het verstandig om een duurder model aan te schaffen aangezien deze gemaakt zijn voor veelvuldig gebruik. Als je slecht voor sporadische gelegenheden wafels gaat bakken kan een budget wafelijzer van 35 € al voldoende zijn. De spotgoedkope modellen van 20 € zijn meestal geen goede optie qua duurzaamheid. Over het algemeen kunnen we zeggen dat je voor 80 € een heel degelijk wafelijzer in huis kunt halen waarmee je zeker geen spijt gaat hebben. Tot slot zijn er nog de professionele wafelijzers waarvan de prijs al gauw tot 1000 € kan gaan. Deze zijn meestal groot en zwaar en niet geschikt voor thuisgebruik.
Tegenwoordig zijn er veel opklapbare wafelijzers, meestal kun je hiermee het handvat inklappen om nadien makkelijk op te bergen. Als je niet veel ruimte hebt hou deze specificatie dan in het achterhoofd.
Sommige wafel ijzers beschikken ook over een 180 graden draaimechanisme. Deze functie garandeert een optimale deegverdeling en bruining. Zo ben jij altijd zeker dat je wafel perfect gebakken is.
Een anti-aanbaklaag of teflonlaag zorgt ervoor dat je wafels niet gaan plakken. Je kan na gebruik de bakplaten ook veel beter schoon maken. Gebruik echter geen scherpe voorwerpen bij het losmaken van stukjes achtergebleven wafel. Gebruik een spatel of houten lepel om eventuele restjes te verwijderen, aangezien anders te teflonlaag beschadigd kan geraken.
Hoe hoger het vermogen hoe sneller het apparaat op de juiste temperatuur is en hoe sneller je wafel gebakken is. Voor thuisgebruik is een wafelijzer met 900 Watt ruim voldoende. Factoren die het vermogen beinvloeden is de capaciteit. Het spreekt voor zich dat 4 wafels tegelijk meer vermogen vereisen om degelijk bakresultaten te garanderen.
Als je op verschillende temperaturen wilt bakken moet je zorgen dat deze functie in het apparaat zit. Sommige wafels vereisen verschillende temperaturen vandaar deze functie. Als je wafelijzer multifunctioneel is met verschillende bakplat dan kan het soms ook mogelijk zijn om vlees te bakken op bv een grilplaat.
Als je perongeluk teveel deeg in je wafel ijzer hebt gedaan dan is deze functie super handig. Het overtollige deeg word opgevangen in een goot en zo gebakken zodat je zeker geen deeg langs je apparaat morst.
De meeste wafelijzers beschikken over 2 waarschuwingslampjes, eentje gaat aan als het apparaat klaar is voor gebruik, en het andere lampje gaat aan als het bakproces klaar is. Meestal is het een orange/rood lampje als de wafelijzer op temperatuur is en een groen lampje je wafelijzer klaar is, zodat je zeker niets laat aanbakken.

 

Hoe maak je een wafelijzer proper?

 

 

Lees altijd goed de gebruikershandleiding, sommige wafelijzers mogen met afwasmiddel schoongemaakt worden en anderen weer niet. Kijk ook goed of je bakplaten vaatwasmachine bestendig zijn, dit maakt het nog gemakkelijker.

Hieronder de stappen om je wafelijzer schoon te maken:

 1. Trek het snoer uit het stopcontact en laat het apparaat volledig afkoelen.
 2. Pak een vochtig doekje of keukenrol en plaats deze in het ijzer, klap daarna het wafelijzer dicht. Als je het terug open doet komen de vastgebleven restjes en olie meestal vanzelf los.
 3. Veeg daarna opnieuw met een vochtige doek het wafelijzer schoon
 4. Als je verwisselbare bakplaten hebt kun je deze makkelijk in de pompbak afwassen en soms ook in de vaatwasmachine als ze bestendig hiertegen zijn.
 5. Droog na met een droge doek.
TIP: Je kan het wafelijzer aanzetten en een beetje olie in op het bakplaat doen, als het warm is gaan de hardnekkige restjes er ook beter uit. Trek het apparaat uit stopcontact en zorg dat je het een beetje laat afkoelen voor je afveegt met keukenrol of vochtige doek.

 

wafelijzer top 10

Samenvatting

We hebben ons best gedaan om de meeste vragen te beantwoorden over een wafelijzer. Denk eraan dat al deze informatie veel tijd en werk in beslag neemt. Wij hebben een consumentenonderzoek gedaan om jou de beste wafelijzers aan te bieden in onze TOP 10. Verder hebben we een winnaar voor iedere prijsklasse geselecteerd. Deze selectie is het best in zijn segment en je kunt ervan uit gaan dat je een degelijk apparaat in huis haalt. Denk eraan dat elk apparaat verschillend is en dat er altijd gebreken zijn en ons onderzoek niet altijd perfect is. Als je zelf feedback hebt over een wafelijzer mag je altijd zelf je review achterlaten. Dit helpt ons het beter beoordelen van de wafelijzers die aan bod komen op deze website. Ons doel is om de beste informatie te kunnen verstrekken naar onze eindgebruiker toe.

Meest gestelde vragen over wafelijzers: