Hoe Belgische wafels bakken?
België, een klein land met geweldige delicatessen zoals frieten, chocolade en natuurlijk wafels. Zowel Brusselse als Luikse wafels zijn de bekendste. De benamingen komen af van de Belgische grootsteden Brussel en Luik. Beiden zijn zachte wafels, de Luikse wafels zijn zoeter wegens gebruik van parelsuiker.
Op de onderstaande video kun je gemakkelijk zien hoe je typische Belgische Luikse wafel maakt.
Als je nog meer keuze wilt bekijk dan zeker onze wafelijzer koopgids pagina.
Reacties
Robert Hemelrijk 17/06/2021 bij 1:52 pm
Ik heb een frifri wafelijzer met een temperatuurstanden van 1 tot 8, 1600 Watt, hoe weet ik in welke stand ik de knop moet zetten voor een temperatuur van b.v. 220 graden?
Jeroen 17/06/2021 bij 2:53 pm
Beste Robert, 1600 Watt is al redelijk krachtig. Dit hangt natuurlijk van wafelijzer tot wafelijzer af. Ik zag net online dat er nog mensen met een gelijkaardige vraag zijn en deze geven aan dat de stand tussen 2 en 3 ongeveer 220 graden moeten zijn. Gemiddeld is de baktijd tussen de 2 en 6 minuten als er een hoger vermogen is gaat de baktijd omlaag naar 2 tot 5 minuten. Laat het wafelijzer eerst even voorwarmen. Kun je ons laten weten hoe het gegaan is met bakken? Groetjes