Skip to main content

Basis recept wafels bakken

Ingrediënten:

De ingrediënten die het meest gebruikt wordt bij wafels bakken: zachte boter, suiker, snufje zout, eieren, bloem en bakpoeder. Uiteraard kun je altijd ingrediënten toevoegen of extra toevoegen zoals suiker voor zoetere wafels.

Bereidingswijze:

  1. Klop de boter, suiker en het zout in een kom tot er schuim op staat. Voeg hierna de eieren één per één bij de mengeling terwijl je blijft opkloppen.
  2. Meng de bloem en bakpoeder door elkaar in een aparte kom. Zeef daarna de bloem boven het boter ei mengsel terwijl je voorzichtig met een spatel roert. Als alles goed gemengd is laat je het deeg 1 uur rusten.
  3. Na de rustperiode zet je het wafelijzer aan, wacht tot het lampje aangaat als het ijzer op de juiste temperatuur is gebracht.
  4. Bestrijk daarna met een beetje boter de bakplaat en giet daarna een laagje deeg in het wafelijzer of meerdere laagjes als je voor meerdere personen bakt. Sluit het ijzer en wacht 3 tot 6 minuten. Als je wafelijzer over een Waarschuwingslamp beschikt wacht je gewoon tot het lampje aan gaat.
  5. Haal daarna met een spatel of houten lepel de wafels uit het ijzer. Je kunt nu heerlijk genieten van zelfgemaakte wafels.
Extra tip: Server met bloemsuiker, ijs, vruchten of slagroom.
Cloer Hart 1621
Domo Wafelmaker DO9047W
Cloer Oublie en Kniepertjesijzer 261
Voor meer modellen check onze over wafelijzers.


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *